Mali muzej za Vaš poslovni prostor


Replike starih karata dokumentiraju prošlost na slikovit način i vizualno su zanimljive, ali ako još malo začinimo priču sa više detalja dobiti ćemo sljedeće zanimljive dijelove:

Zanimljiva je već i sama karta koja je nastala u 15 stoljeću bez pomoći iz zraka, što znači bez satelita ili aviona koji su se pojavili znatno kasnije. Zapisi po kojima se je urezivala u bakrorez sakupljani su desetcima godina.

Kako u to doba nije bilo brzih prijevoznih sredstava i putovanja su često bila vrlo opasna, trud da se napravi jedna karta nekog područja bio je ogroman.

Nesmijemo smetnuti s uma da je karta bila jako važno vojno strateško oružje. Za doba Rimskog Carstva postojale su karte rimskih putova a zbirka se zove Peutingerove karte.
Do sada je pronađena samo jedna zbirka poput Peutingerovih karata stara oko 2000 godina a vrlo je vjerojatno da će tako i ostati. Zašto pitate se? Zato što su karte po naredbi bile uništene ćim bi neka legija izgubila bitku kako ne bi važnu stratešku prednost prepustili.

Da li vas je ova priča zainteresirala za replike starih karata? Sigurno će interesirati i vaše posjetioce. Vaš hotel, apartmanska kuća, restoran ili vaše poslovne prostorije sigurno su dobro mjesto gdje možete izložiti ovaj mali muzej.

Muzej možda i nije prava riječ nego bi “interpretacijska izložba” bilo ispravnije ali mi ga volimo zvati: “Mali muzej”. U svakom slučaju dojam koji ćete ostaviti biti će odličan!

Izvanredan mali muzej za Vaš hotel, poslovni prostor, restoran…

Kolekcije

Kolekcije možete sastaviti sami. Svega par karata vaše regije dovoljno je da napravite mini interpretacijsku izložbu, koju volimo zvati: “Mali muzej”. U trgovini možete sortirati po “oznakama” karte koje mogu ući u vaš izbor.


Pogledajte nekoliko prijedloga kolekcija poput: “Hrvatska povijest kroz stare karte” sa ekskluzivnom kartom Hrvatske u doba kralja Tomislava, Istra ili Dalmacija:


Ponuda za suvenirnice i gift shopove

Popularan suvenir koji će dodatno obogatiti vašu vrijednu ponudu.
Suvenir koji se je dokazao na tržištu preko 15 godina.

Dizajn interijera

Replike starih karata od 15. do 18. stoljeća atraktivne su izgledom, neke su pune boja i crteža što ih čini nezaobilaznim dekorom svakog interijera.

Izuzetno eksluzivan detalj u svakom interijeru

Ponuda za škole

Škole su prepoznale replike starih karata kao poticaj u nastavi geografije.
Poticaji u školskoj nastavi.

Ponuda za poslovne poklone

Predlažemo vam: Testimonium Latinum, projekt suvenira i poklona u jednome.
Rado ćemo se uklopiti u vaše ideje.

Bilo kao suvenir bilo kao osobni ili poslovni poklon Testimonium Latinum jedinstvenog je sadržaja i izgleda.